FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Katastrofa Smoleńska

Czy uważasz, że tragedia w Smoleńsku to był zamach?
TAK
42%
 42%  [ 19 ]
NIE
57%
 57%  [ 26 ]
Głosowań: 45
Wszystkich Głosów: 45

Autor Wiadomość
.Lolek00 
Senator

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010   

Pytanie czy są takie procedury czy tylko "zalecenia" albo zwyczaje... :shock: raczej to drugie..

.wuzetka 
Srebrna POLITYKA.org.pl

Ulubiona partia polityczna: PiS
Pomogła: 6 razy
Ostrzeżeń:
 2/3/6

Worek napisał/a:
wuzetka napisał/a:
Worek napisał/a:
Lechu z kumplami dostał samolot sprawny i zatankowany. Wszystko.

Jak wiesz, Prezydent miał nakaz od Komorowskiego tych kumpli zabrać ze sobą, dziwne nie?

Swoją drogą już sobie wyobrażam jak Lechu pokornie wykonuje nakazy Komorowskiego. Posiadasz jakiego linka do tej informacji?

Dawałam już, ale proszę, na życzenie daję ci worku powtórnie, bo ty najwięcej się mądrzysz, a jesteś jak zawsze najmniej zorientowany. Może gdybyś ograniczył pisanie a na to miejsce więcej czytał?
http://www.wprost.pl/G/el..._1273412256.jpg
„Komorowski: uważacie działania Janusza za kontrowersyjne, ale jak go usuniecie z partii, ja też odchodzę. Jestem pewien, ręczę własnym słowem, że on jest lojalny wobec Platformy, możecie mnie osobiście uczynić odpowiedzialnym politycznie za niego.”

.Worek 
Głowa Państwa

wuzetka napisał/a:
Worek napisał/a:
wuzetka napisał/a:
Worek napisał/a:
Lechu z kumplami dostał samolot sprawny i zatankowany. Wszystko.

Jak wiesz, Prezydent miał nakaz od Komorowskiego tych kumpli zabrać ze sobą, dziwne nie?

Swoją drogą już sobie wyobrażam jak Lechu pokornie wykonuje nakazy Komorowskiego. Posiadasz jakiego linka do tej informacji?

Dawałam już, ale proszę, na życzenie daję ci worku powtórnie, bo ty najwięcej się mądrzysz, a jesteś jak zawsze najmniej zorientowany. Może gdybyś ograniczył pisanie a na to miejsce więcej czytał?

Możesz mi wuzetka wyjaśnić różnicę pomiędzy słowami "proszę" a "nakazuję"?? Czy wg Ciebie to są synonimy?

.wuzetka 
Srebrna POLITYKA.org.pl

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Worek napisał/a:
Możesz mi wuzetka wyjaśnić różnicę pomiędzy słowami "proszę" a "nakazuję"?? Czy wg Ciebie to są synonimy?

A możesz mi wyjaśnić dlaczego ciągle piszecie że to był lot prezydenta ze swoimi kumplami? Jak widzisz wszystko od początku do końca wychodziło ze strony rządowej i PO.
A możesz mi wskazać z tych 96 osób którzy to kumple prezydenta?
Proszę a nakazuję można traktować jako synonimy, dlaczego nie? Pani mówi do Jasia, Jasiu proszę do tablicy? No i co? :lol: W tym wypadku można słowo proszę traktować jako nakaz nie?
A wredne ryje raz piszą że w katastrofie zginęli ludzie z różnych opcji politycznych i PiS zawłaszcza katastrofę ( zawłaszczanie to jest dążenie do wyjaśnienia przyczyn) a innym razem że zginął prezydent ze swoimi kumplami, w zależności od kontekstu jak im wygodnie. W życiu bym się nie spodziewała co rząd, platforma i wyborcy platformy zrobią z tej tragedii. To jest straszne, zeby od pierwszych dni urządzać takie cyrki.
„Komorowski: uważacie działania Janusza za kontrowersyjne, ale jak go usuniecie z partii, ja też odchodzę. Jestem pewien, ręczę własnym słowem, że on jest lojalny wobec Platformy, możecie mnie osobiście uczynić odpowiedzialnym politycznie za niego.”

.Worek 
Głowa Państwa

wuzetka napisał/a:
Proszę a nakazuję można traktować jako synonimy, dlaczego nie? Pani mówi do Jasia, Jasiu proszę do tablicy? No i co? :lol: W tym wypadku można słowo proszę traktować jako nakaz nie?

Jakoś specjalnie niczego mądrzejszego się od Ciebie wuwuzelka nie spodziewałem. Nawet ja, chociaż nie byłem entuzjastą wyczynów Lecha nie traktowałbym go jak Jasia w szkole. Twój argument jest infantylny żeby nie powiedzieć głupi chociaż bardziej by pasowało kretyński. Typowe dla Ciebie zachowanie bardziej pasujące do skoślawionego umysłu Antka M.

wuzetka napisał/a:
A możesz mi wskazać z tych 96 osób którzy to kumple prezydenta?

Gosiewski, Skrzypek, Stasiak, Kurtyka - starczy?

wuzetka napisał/a:
A możesz mi wyjaśnić dlaczego ciągle piszecie że to był lot prezydenta ze swoimi kumplami? Jak widzisz wszystko od początku do końca wychodziło ze strony rządowej i PO.

I rozumiem, że to pismo Cię naprowadziło na tą teorię? Jak widać w twoim poszukującym spiskowych teorii dziejów umyśle nawet takie banalne pismo ze zwykłą prośbą jest koronnym dowodem na winę PO. Jakbyś chociaż przez chwilę się zastanowiła to po co do cholery Komorowski miałby prosić Lecha o udostępnienie miejsc w samolocie skoro to PO organizowało całą wycieczkę? Nie czujesz, że się błaźnisz? Nie czujesz tutaj pewnego braku logiki? Przepraszam - logika jest dla Ciebie widać tak samo obcym pojęciem jak synonim. Żałosna jesteś.

.wuzetka 
Srebrna POLITYKA.org.pl

Ostrzeżeń:
 2/3/6

Cytat:
Jakoś specjalnie niczego mądrzejszego się od Ciebie wuwuzelka nie spodziewałem.

Już cię wyczułam, zawsze jak cię trafię w czuły punkt, czasem nawet nieświadomie, to się zwracasz do mnie wuwuzelka :lol:
Worek napisał/a:
Nawet ja, chociaż nie byłem entuzjastą wyczynów Lecha nie traktowałbym go jak Jasia w szkole.

Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Naprawdę masz malo elastyczny umysł. Kiedyś myślałam że tylko odkręcasz kota ogonem, ale już cię poznałam i się nie dziwię ani nie złoszczę.
Cytat:
Gosiewski, Skrzypek, Stasiak, Kurtyka - starczy?

Nawet gdyby to byli kumple prezydenta to jeszcze zginęło 90 innych osób, czuję niesmak że nie powiem obrzydliwość do takich kanalii.
Worek napisał/a:
Jakbyś chociaż przez chwilę się zastanowiła to po co do cholery Komorowski miałby prosić Lecha o udostępnienie miejsc w samolocie skoro to PO organizowało całą wycieczkę? Nie czujesz, że się błaźnisz?

Nie nie czuję, wcale nie czuję, czuję że ty się błaźnisz.
Worek napisał/a:
Przepraszam - logika jest dla Ciebie widać tak samo obcym pojęciem jak synonim. Żałosna jesteś.

Nie będę się odwdzięczać że żałosny jesteś ty, bo wiadomo.

.Jacck77 
Wojewoda

wuzetka napisał/a:

nie jest jeszcze tak ,źle z WZ hehhe , na razie to był nakaz , za dwa tygodnie , jak choroba pogłębi się będzie ,że Bronek wydał rozkaz Lechowi, typowe objawy czytelnika Gazety Polskiej ma wz , hehehe :grin:

.Waga 
Senator

Ulubiona partia polityczna: Prawo i Sprawiedliwość
Ostrzeżeń:
 1/3/6

Worek napisał/a:
wuwuzelka

Mógłbyś przestać obrażać ludzi, czy masz kłopot z odczytaniem nicka?

Worek napisał/a:
Nie czujesz, że się błaźnisz?

Nie bardziej niż ty, pisząc, że prezydent poleciał do Smoleńska nieoficjalnie. Bo ciekaw jestem od kiedy to na oficjalne uroczystości za granica prezydent rządowym samolotem leci nieoficjalnie.

.Worek 
Głowa Państwa

wuzetka napisał/a:
Już cię wyczułam, zawsze jak cię trafię w czuły punkt, czasem nawet nieświadomie, to się zwracasz do mnie wuwuzelka :lol:

Nigdy nie wątpiłem w Twoje kwalifikacje zawodowe.

wuzetka napisał/a:
Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Naprawdę masz malo elastyczny umysł. Kiedyś myślałam że tylko odkręcasz kota ogonem, ale już cię poznałam i się nie dziwię ani nie złoszczę.

bla, bla, bla

wuzetka napisał/a:
Nawet gdyby to byli kumple prezydenta to jeszcze zginęło 90 innych osób, czuję niesmak że nie powiem obrzydliwość do takich kanalii.

Dla, których? Dla tych czterech czy pozostałych dziewięćdziesięciu?

wuzetka napisał/a:
Nie nie czuję, wcale nie czuję, czuję że ty się błaźnisz.

Dlatego z taką uwagą i rozbawieniem czytam Twoje posty. Czasem tylko z niepokojem. he he

wuzetka napisał/a:
Nie będę się odwdzięczać że żałosny jesteś ty, bo wiadomo.

Namęczyłaś się i nie odpowiedziałaś na mojego posta. No cóż. Pomasuj coś lepiej.

.vladis01 
Wojewoda

Ulubiona partia polityczna: PO (chyba?)
Wysłany: Sob 31 Lip, 2010   

Wuzetko, albo udajesz, albo na prawdę nie rozumiesz tej prośby Komorowskiego.
Po pierwsze marszałek Sejmu reprezentuję władze ustawodawczą, a rząd wykonawczą.
Teraz wyjaśnię Ci to jak najprościej. Lech Kaczyński bierze samolot, który musi "wypożyczyć" od strony rządowej. Udostępniono mu ten samolot więc marszałek sejmu wystosował prośbę o zabranie delegacji sejmowej. Gdzie tu jest rozkaz, albo dowód, że to rząd organizował. Teraz przetłumaczę to na sytuacje z życia. Pożyczasz od koleżanki samochód, bo chcesz jechać na jakieś uroczystości do innego miasta. Znajomy tej koleżanki wiedząc, że ty pożyczyłaś samochód prosi Cię, żebyś go zabrała. bo on też wybiera się na te uroczystości. Kto organizuje ten wyjazd? Koleżanka co pożyczyła samochód, czy ty? A może kolega co się zabrał z Tobą? Miłego rozwiązywania zagadki.

.vladis01 
Wojewoda

Ulubiona partia polityczna: PO (chyba?)

Jeszcze może wytłumaczę ludziom, którzy na siłę dopatrują się winy rządu w tej katastrofie.
Po pierwsze samolot był sprawny i nie było przeciwwskazań w jego zastosowaniu.
Po drugie lotnisko w Smoleńsku miało uprawnienia do przyjmowania lotów i rząd Polski nie może ingerować w lotniska Rosyjskie.
Po trzecie , rząd nie mógł przewidzieć, warunków atmosferycznych.
Po czwarte, nawet gdyby rząd zlecił prognozę pogody, to nie mógł przewidzieć że pilot z jakiegoś powodu zdecyduje się na lądowanie we mgle.
Więc powiedzcie mi w jakim stopniu rząd jest tu odpowiedzialny i dlaczego tak to bulwersuje Kaczyńskiego, że Polski rząd " kwitnie"?

.Cynik 
Srebrna POLITYKA.org.pl
racjonalista

Ulubiona partia polityczna: technokratyczna

Vladis - ale winny został wskazany, teraz trzeba udowodnić mu winę - kosztem kompromitacji i absurdu. Komisja ma przykryć fakty nacisków - najlepszą obroną jest atak.
"Na ogół, Słowianie są skorzy do zaczepki i gwałtowni i gdyby nie ich niezgoda, mnogość rozwidleń ich gałęzi i podziałów na szczepy, żaden lud nie zdołałby im sprostać w sile" - Ibrahim Ibn Jacob, 966 r. n.e.

.Worek 
Głowa Państwa

Waga napisał/a:
Nie bardziej niż ty, pisząc, że prezydent poleciał do Smoleńska nieoficjalnie. Bo ciekaw jestem od kiedy to na oficjalne uroczystości za granica prezydent rządowym samolotem leci nieoficjalnie.

Weź i się chłopie w końcu zdecyduj. Raz piszesz, że nie była oficjalną wizytą a zaraz znowu upierasz się, że była. Masz problem z zapamiętaniem o czym tutaj piszesz?

.Nazgul 
Platynowa POLITYKA org.pl

Ulubiona partia polityczna: Partia Wielkiego Marzenia

Cytat:
Tyle że nagrania nie usłyszymy bo zdaniem min. Millera nie jesteśmy na to gotowi.
Marchewa jeez. Od tego jest prokuratura. Pan Miler jest szefuje zupełnie innemu śledztwu (K badania wypadków lotniczych). Seremet za to wypowiedział się, za ujawnieniem.

.dora 
Wojewoda

Ulubiona partia polityczna: brak

Worek napisał/a:
Waga napisał/a:
Problem w tym,że szef BOR nie określa rangi wizyty. Prezydent udał się z oficjalną wizyta na oficjalne odchody zbrodni katyńskiej a ktoś po prostu obniżył jej rangę. Kto? MSZ?

No chyba, że szef BOR'u nie musi mieć informacji jakiej rangi jest wizyta bo to kompletnie nieważne jakie zasoby ludzkie ma przeznaczyć do swoich czynności na miejscu takiej wizyty. W takim razie masz oczywiście racje. he he

Worek, Ty chyba jesteś impregnowany na argumenty. Już tu o tym pisałam, ale widzę, że trzeba pisać wielokrotnie, tak jak Ty kłamiesz uparcie wielokrotnie. Pamiętaj, że 100 x kłamstwo nie równa się jednak prawdzie.
Andrzej Kremer MSZ do pana Stasiaka KP z 28 lutego 2010:
"Pozwolę sobie ponownie potwierdzić Panu Ministrowi,iż zgodnie z coroczną tradycją, Rada Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa organizuje w dniu 10 kwietnia 2010 r wyjazd oficjalnej delegacji polskiej na coroczne uroczystości w Katyniu z okazji przypadającej w tym roku 70 rocznicy zbrodni katyńskiej. Do udziału zaproszeni są przedstawiciele środowisk rodzin katyńskich, duchowieństwa, Wojska Polskiego oraz innych grup społecznych i instytucji.
Mając powyższe na uwadze zwracam się do Pana Ministra z uprzejmą prośbą o ostateczne potwierdzenie gotowości Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej do uczestniczenia w tych uroczystościach i przewodniczenia delegacji polskiej.
Ze względu na konieczność pilnego podjęcia szeregu przedsięwzięć logistycznych niezbędnych dla sprawnego zorganizowania wyjazdu delegacji, uprzejmie proszę Pana Ministra o niezwłoczne udzielenie odpowiedzi"

Worek napisał/a:
Nie wiem kto obniżył - skoro obniżył to wizyta de facto była nieoficjalna - logiczne, prawda? Swoją drogą BOR ochraniał ją jakby była oficjalna mimo to, że nie była łącznie (uwaga!!) z zabezpieczeniem lotnisk zapasowych.

Niestety znowu kłamiesz. BOR nie zabezpieczył lotnisk zapasowych, które istniały wyłącznie na papierze. Dlatego też dyrektor Kazana w czasie lotu był poważnie zdenerwowany.

Odpowiedz do tematu