Wysłany: Wto 20 Wrz, 2005 Re: Narodowe Odrodzenie Polski
1. W waszym spocie pojawia się przez chwile napis "LPR stop!". Co konkretnie krytykujecie w LPR?
2. Jak odnosicie się do dziedzictwa obozu narodowego. Do Młodzieży Wszechpolskiej, Narodowych Sił Zbrojnych, Stronnictwa Narodowego, Wolności i Niezawisłości itp. (w sensie głównie historycznym).
3. Stosunki zagraniczne - stronnictwo bardziej niemieckie czy rosyjskie?
_________________ Nie sposób zrozumieć narodu polskiego, tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty tak głęboko stanowiącej o mnie, o każdym z nas, bez Chrystusa Jeśli byśmy odrzucili ten klucz dla zrozumienia naszego narodu, narazilibyśmy się na zasadnicze nieporozumienie. JPII
1. LPR to partia politykierów taka sama jak wszystkie inne formacje demokratyczne od PiS, przez PO po SLD. Obłuda, slogany, karierowiczostwo, parlamentarne gierki, fiku-miku pod publikę ku uciesze gawiedzi itd. Akurat nie było już miejsca na scenie po lewej czy prawej stronie to wybrali sobie skrawek terenu na gruncie narodowym.
Z Romka Gejtycha żaden narodowiec - podobnie jak i z jego tatusia kolaboranta komunistycznego. Swoją drogą młody Gejtych jasno powiedział w jednym z wywiadów, że nacjonalistą nie jest - co mnie osobiście cieszy.
2. Ludzie z przedwojennej Młodzieży Wszechpolskiej w grobach się przewracają widząc, że kilku wypierdków z zapadniętymi klatkami wyciera sobie gęby ich nazwą. NSZ, SN, OWP, ONR - nasze fundamenty.
Wysłany: Sro 21 Wrz, 2005
Ściągnąłem z waszej strony plik w pdf nawołujący do zaprzestania herezji w kościele. Jego treść była dosyć zabawna, mianowicie:
"Komunia święta na rękę?!?
A może do kieszeni?!?
Stop herezji w Kościele."
Jaki jest Wasz pomysł na naprawę sytuacji i jak widzicie przyszłość chrześcijaństwa w Polsce? Oczywiście nie ma co się łudzić, że nagle B-16 zacznie Was słuchać, a Kościół zaprzestanie dalszej heretyckiej liberalizacji (powolnej, ale jednak).
Ostatnio zmieniony przez RussionFan Sro 21 Wrz, 2005, w całości zmieniany 1 raz
Jaki jest Wasz stosunek do Rudolfa Hess'a oraz do emigrantów, głównie ze wschodu, którzy chcą lub już osiedlają się w Polsce? I czy nie wydaje się Wam, że radykalizm był odpowiednią formą działania przed wojną, kiedy polska niepodległość - głównie terytorialna - była rzeczywiście zagrożona? Dzisiaj jednak mamy już inne czasy, inne zagrożenia...
Czy jest za gospodarką rynkową, czy za społeczną gospodarką rynkową?
Jaka strategia walki z bandytyzmem najbardziej mu odpowiada?
Czy jest za likwidacją dwuinstancyjności sądów?
Czy jest za przymusowością ubezpieczeń społecznych?
Co sądzi o korporacjach zawodowych?
Czy woli podatki pośrednie czy bezpośrednie?
Jak ma zamiar przeciwstawić się korupcji w Polsce?
Czy jego zdaniem państwo powinno kontrolować pewne sektory gospodarki czy też nie?
Jaka forma lustracji mu odpowiada (jeśli odpowiada)?
Jak jego zdaniem można ograniczyć w Polsce biurokrację?
W jaki sposób trzeba zreformować służby specjalne?
Czy popiera prawo przerywania ciąży czy jest przeciw aborcji?
Czy jest za powszechnością prawa do posiadania broni przez wszystkich niekaranych obywateli czy uważa, że zasadniczo broń mogą mieć tylko "mundurowi"?
Jak można, wg niego, zaradzić kryzysowi demograficznemu w Polsce?
Jak zreformować finanse publiczne?
Czy jest za finansowaniem partii z budżetu?
Jaki model obronności państwa mu najbardziej odpowiada (nie pytam o stosunek do NATO)?
Co sądzi o np. nakazie utylizacji starego sprzętu komputerowego przez firmy tej branży?
Czy jest za większościową czy proporcjonalną ordynacją wyborów do parlamentu?
Czy jest za systemem parlamentarno-gabinetowym czy prezydenckim?
Co sądzi o 5-procentowym progu w wyborach do sejmu?
Powyższy zestaw pytan już komuś zadałem, ale będzie dobry także i dla NOP-u.
Z opiniami o MW czy Giertychu się nie zgadzam natomiast nie mam nic przeciwko żeby NOP wszedł na scenę polityczną. Wtedy owszem, MW/LPR przestanie być uważana za radykałów bo będzie ktoś jeszcze radykalniejszy. A to nagoni elektoratu na prawą stronę. Im skrajniejsza skrajna prawica tym bardziej prawicowe centrum.
_________________ Nie sposób zrozumieć narodu polskiego, tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty tak głęboko stanowiącej o mnie, o każdym z nas, bez Chrystusa Jeśli byśmy odrzucili ten klucz dla zrozumienia naszego narodu, narazilibyśmy się na zasadnicze nieporozumienie. JPII
Ściągnąłem z waszej strony plik w pdf nawołujący do zaprzestania herezji w kościele. Jego treść była dosyć zabawna, mianowicie:
"Komunia święta na rękę?!?
A może do kieszeni?!?
Stop herezji w Kościele."
Jaki jest Wasz pomysł na naprawę sytuacji i jak widzicie przyszłość chrześcijaństwa w Polsce? Oczywiście nie ma co się łudzić, że nagle B-16 zacznie Was słuchać, a Kościół zaprzestanie dalszej heretyckiej liberalizacji (powolnej, ale jednak).
Pomysł na naprawę sytuacji ? Cóż, możemy tylko promować tradycjonalizm wśród Katolików i protestować przeciwko modernizmowi, który zaczyna być groteskowy w swoich rozmiarach i kształtach.
Cytat:
Jaki jest Wasz stosunek do Rudolfa Hess'a oraz do emigrantów, głównie ze wschodu, którzy chcą lub już osiedlają się w Polsce? I czy nie wydaje się Wam, że radykalizm był odpowiednią formą działania przed wojną, kiedy polska niepodległość - głównie terytorialna - była rzeczywiście zagrożona? Dzisiaj jednak mamy już inne czasy, inne zagrożenia...
Rudolf Hess ? Ciekawa postać historyczna. Studiuję historię więc lubię poczytać o Hessie, o Leninie, o Cezarze. Nie wiem co mam Ci więcej powiedzieć. Może pytasz czy jest w moim typie ? Nie, ja nie pedałuję. Mam nadzieję, że nie wierzysz w te brednie starszych kolegów z MW, że w NOP czcimy nazistów - byłbyś bardzo naiwny gdybyś w to wierzył.
Emigranci ? Co za różnica czy są ze wszchodu czy z zachodu albo z Marsa. Trzeba być stanowczym w tej kwestii. Granice mają być szczelne i koniec. Dziękujemy już za mafię. Mamy swoją. Mamy swoje problemy. Nie potrzeba nam jeszcze tych z importu.
Widać, że w Młodzieży Wszechpolskiej kuleje edukacja historyczna i ideowa. Nowe zastępu harcerzyków z łapanki pojęcia nie mają o nacjonalizmie, a szkoda. Radykalizm nie oznacza tylko walki z wrogiem. Radykalizm to także rewolucyjne podejście do kwestii przebudowy państwa i jego systemu. Nam demokracja nie odpowiada. Ty powiedz wprost jaki masz stosunek do tego systemu ? Cóż, zaczniesz zapewne jak Roman Gejtych mówić, że jesteś za, ale przeciw. Że owszem tak, ale na pewnych zasadach. Mówiąc krótko takie tam pierdo... pieprzenie w bambus, które satysfakcjonuje zarówno zwolenników demokracji (bo widzą w LPR jednak demokratyczną partię) i przeciwników demokracji (bo Romek puszcza do nich oczko o konieczności zmian w tym systemie).
Młodzież Wszechpolska zawsze była inna od NOP, ale powiedzmy 10 lat temu przeciętny działacz MW był nacjonalistą - z takimi czy innymi zapatrywaniami, ale był nim. Dziś MW to zbieranina karierowiczów, harcerzyków, grupki naiwnych skinków do noszenia plakatów i studencików w krawacikach, którzy liczą na korytka.
Cytat:
Czy jest za gospodarką rynkową, czy za społeczną gospodarką rynkową?
Nie myśl, że uciekam od odpowiedzi, ale określenia jakich użyłeś są często używane przez politykierów w tak różnych sytuacjach i tak mylnie, że sam nie wiem już o co pytasz. Jedni mówią, że gospodarkę rynkową mamy w tej chwili, inni mówią, że dopiero taką chcą zrobić
Jesteśmy za korporacjonizmem chociaż ten z racji zmian cywilizacyjnych różnić się będzie drastycznie od tego przedwojennego. Jesteśmy za pewną, ale małą ingerencją państwa w sprawach strategicznych dla gospodarki. Przede wszystkim jednak jesteśmy przeciwni związkom zawodowym - klanom, które walczą z pracodawcą dla zasady.
Jesteśmy przciwni socjalizmowi, który jest wszechobecny nawet w programach tzw. prawicowych ugrupowań.
Lepiej nie zabierać niż pomagać - można powiedzieć w wielkim skrócie. Lepiej nie łupić ZUSem firmy, która ledwo co się trzyma niż zerżnąć ZUS z niej, a w nagrodę dać niewielką zniżkę dla dziecka właściciela tej firmy na uczelni...
Cytat:
Jaka strategia walki z bandytyzmem najbardziej mu odpowiada?
Surowe więzienia, kara śmierci, egzekwowanie prawa, broń w rękach obywateli. Trzeba się dobrać do tyłków (tylko bez aluzji) sędziom, prokuratorom i adwokatom, którzy często bardziej przypominają mafię niż ich podsądni.
Cytat:
Czy jest za likwidacją dwuinstancyjności sądów?
Może wydać Ci się to dziwne, ale nie zastanawiałem się nad takimi sprawami, bo mam do tego trochę inne podejście. Nie rozpatruję tego typu spraw na podstawie tego co jest w chwili obecnej. Skoro mamy dokonać zmian rewolucyjnych, skoro inaczej wyglądać ma sądownictwo, skoro mają być inni sędziowie to i same rozwiązania proceduralne są kwestią drugorzędną. Wierz mi, że uczelnie są pełne uczciwych (jeszcze, bo nie wdepnęli w ten system) ludzi znających prawo, którzy od ręki mogliby zastąpić brzuchatych, zarabiających "skromne" 5-6 tysięcy sędziów.
Cytat:
Czy jest za przymusowością ubezpieczeń społecznych?
Każdy dorosły człowiek ma móżg i decydować powinien sam za siebie. Jeden chce się ubezpieczać, a inny woli nakupić sobie landrynek za 750 zł. Wybór powinien być w rękach obywateli. Chociaż trzeba dodać, że w czystej teorii nawet przymusowe ubezpieczenie nie musiałoby być takie jak jest dziś. Dziś przecież w ubezpieczeniu więcej jest opłat na urzędasów, ich oszklone budyneczki, służbowe komórki i te "marne" pare tysięcy dla szefa każdego wydziału w każdym urzędzie niż faktycznej składki ubezpieczeniowej.
Cytat:
Jak jego zdaniem można ograniczyć w Polsce biurokrację?
Cytat:
Czy popiera prawo przerywania ciąży czy jest przeciw aborcji?
Zabójstwo jest zawsze zabójstwem. Są pewne tematy, które zawsze będą szokować. Są w zawodzie lekarza rózne dylematy i w skrajnych przypadkach lekarz musi podejmować decyzję - komu udzielić pomocy kiedy może tylko jednej osobie, a potrzebujących jest kilku - czy w jakimś tam wypadku życie dziecka należy poświęcić dla zagrożonego życia matki czy odwrotnie. To już kwestia fachowości lekarza i specyfiki zawodu. Aborcja jednak na życzenie, jako usługa kosmetyczna to zwykła zbrodnia.
Cytat:
Czy jest za powszechnością prawa do posiadania broni przez wszystkich niekaranych obywateli czy uważa, że zasadniczo broń mogą mieć tylko "mundurowi"?
Mg nie zgodze się z tym co piszesz . Jeżeli NOP by "wszedł" jakimś cudem to przedewszystkim odebrał by elektorat LPR a nie go "przesunał".
A czy on jest bardziej radykalny czy mniej jest mało ważne ... nagle ktoś nie zmieni od tak poglądów na bardziej radykalne bo akurat nowa partia się pojawiła .
Pozatym NOP nie ma szans najmniejszych na wejście ... więcj troche jałowa dyskusja (i dzięki Bogu) ...
_________________ Nowy avatar ktory ma zadowolic wszystkich
Jestem mile zaskoczony. Jak dotąd uważałem NOP za organizację pseudoprawicowych narodowych socjalistów, ale sądząc po wypowiedziach kolegi z tej grupy, to byłem w błędzie.
Mam kolejne pare pytań - co NOP sądzi o liberałach konserwatywnych z UPR i możliwościach współpracy z nimi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum