Niekoniecznie NAFTA, tylko już prędzej EOG. Czyli wolny przepływ towarów, usług i ludzi w Europie bez wchodzenia w polityczne struktury brukselskie. To była alternatywa.
Ulubiona partia polityczna: KPN Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 06 Gru 2004 Posty: 2534 Skąd: teraz Toruń
Wysłany: Czw 11 Maj, 2006
Nie, ja pamiętam że panowie liberałowie ze śmiertelnie poważnymi minami proponowali wejście Polski do NAFTA. Nieczęsto ma się okazję usłyszeć takie bzdury.
NAFTA była jednym z wariantów. EOG było kolejnym, do tego bardziej realnym, bo bliższym nieporównanie.
Jednakże różne polskie partie socjalistyczne (postkomunistyczne i katolicko-socjalistyczne) zadecydowały o wejściu do UE, wiedząc, że zmniejsza to szanse na liberalizm w Polsce. Podaję to pod rozwagę tym, którzy ciągle widzą w PO czy SLD liberałów.
(PO jest liberalne, ale głównie wówczas gdy jest w opozycji.)
Zgadza sie, zamiast wchodzic do UE mozna bylo tylko do EOG. Rownie bardzo smieszy mnie to, ze mowiono ze jak wejdziemy do UE to bedzie mozna podrozowac bez paszportu. I to bez wejscia do UE daloby sie zrobic.
Poza tym, nie ma chyba przeciwskazan, by Polska nalezala i do EOG i NAFTA (poprawcie mnie jesli sie myle). A jak dla kogos odleglosc stanowi problem, to niech pojedzie do Singapuru, tam mu wytlumacza, ze to nie jest zadnym problemem
_________________ Przesladowany przez dziadka mroza za poglady polityczne.
Tylko prawda jest ciekawa!
Człowieku, ja wiem, że możesz być sfrustrowany, ale nie przelewaj tego na forum. Na razie masz warna za głupotę. Jak jeszcze raz zechcesz się z nami podzielić swoimi doświadczeniami w zakresie lizania dup, to wyłapiesz bana.
_________________ Rząd, w duchu liberalnym, ma pomysł na rozwiązanie problemu głodu i bezrobocia. Proponuje, żeby głodni zjedli bezrobotnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum