FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WASZE BLOGI - Wasze opinie
Autor Wiadomość
.KontoPawla 
Polityk Lokalny

Wysłany: Nie 28 Gru, 2008   WASZE BLOGI - Wasze opinie

Nie mogłem znaleźć idealnego działu do tego tematu, wybrałem więc ten. Gdy ktoś prowadzi swój blog, zazwyczaj prezentuje swoje własne poglądy polityczne, a więc jest swego rodzaju pozaparlamentarną jednostką propagującą indywidualny tok myślenia (czyt. program).

Tak więc... czy ktoś z Was prowadzi swój blog? Zacznę ode mnie i może przedstawię się w kilku słowach:

Jestem 21-letnim dziennikarzem. Swoje artykuły publikuję w prasie krajowej i emigracyjnej. Większość dotychczas napisanych tekstów umieściłem na blogu. Poruszam tematy dotyczące głównie polityki (w tym gospodarki i emigracji). Tworzenie bloga traktuję jako rozrywkę i przyjemność, zaś pisanie artykułów to moja pasja. Mam nadzieję, że moja praca nie poszła na marne i przypadnie Wam do gustu. Serdecznie zapraszam do czytania oraz komentowania poszczególnych wpisów! :)

http://rogalinski.bloog.pl/

Serdecznie pozdrawiam i czekam na Wasze blogi :)

.Cyberius 
Polityk Lokalny
Cyberius

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009   

WItam!
Mój blog jest niestety mało polityczny, choć sporo w nim piszę o swoich opowiadaniach, a niektóre są z pogranicza satyry polityczej, jak na przykład ten:
bunt robotów

oczywiście adres bloga mogę podać:
mój blog

także większośc moich moich dramatów nawiązuje do psotaci historycznych i jakiś politycznych wydarzeń
i łatwo znależć je bo są na mojej stronie
dramat

jak na przykład "ŁUKAINSKI"

Łukasiński

-Oczywiście do przegladania mojego bloga jak i strony serdecznie zapraszam,
choćby po to aby odpocząć na chwilę od polityki, albo spojrzeć na nią z innej strony
LIBERTAS blog
http://libertas.blog.onet.pl

.gniecios 
Polityk Lokalny

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010   

mój blog to:
http://gniota.lon24.pl.pl//
piszę tam szczegóółlnie o najbliższych wyborach na stanowisko Prezydenta RP.
ZAPRASZAM!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez gniecios Nie 04 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

.Romek63 
Wojewoda
NIE! dla CIEMNOGRODU

Ulubiona partia polityczna: Platforma Obywatelska
Wysłany: Sro 13 Sty, 2010   

Mój blog jest dość monotematyczny :lol: ale polityki dotyczy jak najbardziej.
Także zapraszam :grin: :
mój blog
---------------------------

A tak przy okazji :smile:
Wesprzyj w głosowaniu polski plakat !

Artykuł dotyczący głosowania:
http://wiadomosci.gazeta....e.html?skad=rss

Strona na której możesz zagłosować.
Ale jeśli nie lubisz UE, to oczywiście nie musisz :mrgreen:
http://www.designeurope2010.eu/

http://rzad-swiatowy.blog.onet.pl/
http://nowy-globalny-lad.blog.onet.pl/

http://www.politykaglobalna.pl/

.aspagnito 
Wojewoda

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010   

Mój blog to:
aspagnito.bloog.pl
Może samej polityki jest tam mało, ale prowadzę jednocześnie blooga (froga - zmiana formy podręcznika na bazie źródła) o Zarządzaniu
malgorzatafajfer.bloog.pl
(sisotra - "Lalka" Prusa chodzi za mną przez całe życie)

.Marszałek1 
Poseł

Ulubiona partia polityczna: PiS
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob 13 Mar, 2010   

Dość ciekawe Blogi...
Ciekawe czy KontoPawla jest tak zdesperowany aby reklamować własnego bloga czy po prostu chce się rozpropagować :mrgreen:

.czekista 
Polityk Lokalny
WŚCIEKŁY PIES

Wysłany: Wto 27 Kwi, 2010   

http://maoizm.blogspot.com

.Michał Gackowski 
Polityk Lokalny

A propagowanie komunizmu nie jest czasem zakazane :?:

.czekista 
Polityk Lokalny
WŚCIEKŁY PIES

Dziękuję za troskę, ale nie, propagowanie komunizmu nie jest zakazane :)

.Michał Gackowski 
Polityk Lokalny

Art. 13.

Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

.Lolek00 
Senator

Czerwoni dużo piszą o rewolucji ale nie mogą do niej nawoływać :lol: :lol: :lol:

Muszą grzecznie korzystać z demokracji (czyt. nie istnieć) :razz: pewnie im nie w smak ale co :lol:

.czekista 
Polityk Lokalny
WŚCIEKŁY PIES

Cytat:
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Pomijając wszystko inne, wielkiej dozy fantazji potrzeba by uznać czyjś blog za partię polityczną lub inną organizację.

Cytat:
Czerwoni dużo piszą o rewolucji ale nie mogą do niej nawoływać

Po co mielibyśmy to robić? Nam wystarczy nawoływać do samoorganizacji i samokształcenia klasy robotniczej. Zorganizowani i wykształceni, jak przyjdzie co do czego, robotnicy sami będą wiedzieli co powinni robić.

Cytat:
Muszą grzecznie korzystać z demokracji (czyt. nie istnieć)

Ano korzystamy i istniejemy. Mamy się przy tym całkiem dobrze, a nawet coraz lepiej. Towarzysz Lenin też swego czasu grzecznie korzystał z demokracji. Potem przestał :mrgreen:

.Lolek00 
Senator

czekista napisał/a:
Ano korzystamy i istniejemy
no ja wiem ale nie w sejmie. Lewicowców w pl jest "nawet dużo" ale oni mają swoją lewice.

Mają swoje SDPL i inne bzdury, ci "nowi" radykalni mają Partię pracy, ci radykalniejsi (dopiero) mają Ikonowicza i inne.

czekista napisał/a:
Po co mielibyśmy to robić? Nam wystarczy nawoływać do samoorganizacji i samokształcenia klasy robotniczej. Zorganizowani i wykształceni, jak przyjdzie co do czego, robotnicy sami będą wiedzieli co powinni robić.
A ile jest w pl robotników? Tu niema przekąsu, sam jestem ciekaw.

EDIT:

Sprawdziłem. Przemysł ok 23% minus jakieś (na oko) 3-4% (bo w przemyśle nie każdy jest robotnikiem) czyli to jakieś 20% pracujących Polaków. Doliczmy do tego ok 10% bezrobotnych, czyli mamy 30%.

Nawet jak by 100% robotników i bezrobotnych (co jest niemożliwe) popierało lewice, to miała by ona ok (nie dokładnie tyle) 30% poparcia. Ilu z pośród nich poprze skrajność??

Tak więc musicie liczyć nie tylko na robotników - bo robotnicy nawet w demokracji nie stanowią jakiejś potwornej siły.

Wypowiadałem się w innych tematach w których pisałeś na temat komunizmu nie wiem czy czytałeś.

Ilu ludzi kupi te hasełka twoim zdaniem, uważasz że przeciętny kowalski z huty który pamięta jak "jedyna partia robotnicza" kazała strzelać do ludzi - potencjalny katolik z ojca na syna - uważasz że zauważy was?? Że nie podrapie się po głowie jak przeczyta że chwalicie Stalina??

Mój drogi.. Ideowi komuniści to są Kajtki z gładkimi rączkami, co młotka w ręce nie mieli, a sierpa na żywo nie widzieli. Niemal w stu procentach wynieśli poglądy z domu bo mieli matkę komunistkę (ojcowie raczej takich ideologii dziecku do łba nie kładą). Naczytali się bajkowych ideologii na praktykę nie patrząc "bo to som kuamstfa imperjalistuf".

Kogo ty chcesz edukować? Polską Klasę robotniczą?

.czekista 
Polityk Lokalny
WŚCIEKŁY PIES

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010   

Cytat:
Że nie podrapie się po głowie jak przeczyta że chwalicie Stalina?

Tłum który wiwatował na cześć wjeżdżającego do Jerozolimy Jezusa równie głośno i szczerze domagał się jego śmierci. O chrześcijanach mówiło się też kiedyś, że mordują dzieci i zatruwają wodę. Wielu się zapewne drapało po głowach - bo jak to tak, nie oddawać boskiej czci cesarzowi? A kilkaset lat później cesarz sam oddał hołd Chrystusowi.

Cytat:
Sprawdziłem. Przemysł ok 23% minus jakieś (na oko) 3-4% (bo w przemyśle nie każdy jest robotnikiem) czyli to jakieś 20% pracujących Polaków. Doliczmy do tego ok 10% bezrobotnych, czyli mamy 30%.

Nawet jak by 100% robotników i bezrobotnych (co jest niemożliwe) popierało lewice, to miała by ona ok (nie dokładnie tyle) 30% poparcia. Ilu z pośród nich poprze skrajność??

Rosja miała w 1917 roku ok. 180 milionów obywateli, w tym robotników mniej więcej 3 miliony. Ilu z tych robotników poparło skrajność?

Cytat:
Mój drogi.. Ideowi komuniści to są Kajtki z gładkimi rączkami, co młotka w ręce nie mieli, a sierpa na żywo nie widzieli. Niemal w stu procentach wynieśli poglądy z domu bo mieli matkę komunistkę (ojcowie raczej takich ideologii dziecku do łba nie kładą). Naczytali się bajkowych ideologii na praktykę nie patrząc "bo to som kuamstfa imperjalistuf".

Zaręczam, że znam - osobiście, a nie przez Internet - więcej ideowych komunistów od pana. W większości grup z jakimi miałem styczność robotnicy zawsze stanowili przynajmniej połowę członków, a są i takie zrzeszenia, które w ogóle nikogo poza robotnikami nie przyjmują. Co do drugiej pańskiej tezy, ona również jest niesłuszna, czego sam jestem najlepszym przykładem. Wyrastałem w atmosferze prawicowej, wolnorynkowej i zdecydowanie antykomunistycznej. A potem zacząłem sam dobierać sobie lektury :wink:

Cytat:
Kogo ty chcesz edukować? Polską Klasę robotniczą?

Zaczynam od siebie.

.Lolek00 
Senator

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010   

czekista napisał/a:
Tłum który wiwatował na cześć wjeżdżającego do Jerozolimy Jezusa równie głośno i szczerze domagał się jego śmierci. O chrześcijanach mówiło się też kiedyś, że mordują dzieci i zatruwają wodę. Wielu się zapewne drapało po głowach - bo jak to tak, nie oddawać boskiej czci cesarzowi? A kilkaset lat później cesarz sam oddał hołd Chrystusowi.
No to długofalowa robota w takim razie.

Cytat:
Rosja miała w 1917 roku ok. 180 milionów obywateli, w tym robotników mniej więcej 3 miliony. Ilu z tych robotników poparło skrajność?
Wynikało to z fatalnego poziomu urbanizacji... ciekawe info. Tylko komunizm w 1917 roku trudno nazwać skrajnością przynajmniej w Rosji. Do tego trzeba zwrócić uwagę na terror, kolesie z bronią ogłaszali że w mieście działa komitet rewolucyjny i że trzeba zdać złoto i inne kosztowności - to nie są warunki porównywalne z demokracją. To chaos. W Rosji sami nie wiedzieli jak się mieli, to gigantyczne obszary, słaba komunikacja - informacja wędrowała wolno wojna-chaos. Ostatnie Rosyjskie wojska antykomunistyczne istniały jeszcze w 1939 roku i stacjonowały na Ukrainie - armia niepodległości Rosji.. dawne elity wojska.

czekista napisał/a:
Zaręczam, że znam - osobiście, a nie przez Internet - więcej ideowych komunistów od pana. W większości grup z jakimi miałem styczność robotnicy zawsze stanowili przynajmniej połowę członków, a są i takie zrzeszenia, które w ogóle nikogo poza robotnikami nie przyjmują. Co do drugiej pańskiej tezy, ona również jest niesłuszna, czego sam jestem najlepszym przykładem. Wyrastałem w atmosferze prawicowej, wolnorynkowej i zdecydowanie antykomunistycznej. A potem zacząłem sam dobierać sobie lektury :wink:
Jestem zatem zmuszony zrewidować nieco opinię. Nie zakładam przecież że ściemniasz. Ale powiedz - o jakich ilościach mówisz?? I jakich organizacjach? Mówisz o tych kilku zarejestrowanych partiach?

Cytat:
Zaczynam od siebie.
No właśnie bo wy sami jesteście niejednolici. Ogromna część skrajnej lewicy (na tyle aby np: postulować konstytucyjną gwarancję zatrudnienia) - dla was są "rewizjonistami" których nie uznajecie tylko dlatego że chwalą Trockiego.. żenada.. Robotnik gdzieś ma Trockiego, Lenina, Stalina itd on ich nienawidzi.

Robotnik chce obietnic a potem ich spełnienia. Patrz na działalność partii pracy i ich awantury. Czy PP w swojej propagandzie chrzani coś o Stalinie? NIE. A zwolenników zdobywa - wszystkich tych którzy już dawno wyśmiali nibylewicę typu SDPL a lewicy chcą.

Ikonowicz jest błaznem trochę - bo łączy swoje demonstracje z anarchistami, razem wymachują sobie flagami z sierpami i młotami - a ludziom którzy idą ulicą zaciskają się pięści w kieszeniach, a niechęć głęboka to już co najmniej. Pisałem w innym wątku jak wyglądacie ze swoim Stalinem.

No ale może za 1000 lat wam się uda.. bierz pod uwagę to że Jezus nie zagłodził 4 milionów ludzi jak Stalin. :wink: a to tylko jeden przykład z Ukrainy... Te z pod Moskwy mówią o pracy na śmierć przy kopaniu kanału i o wmurowywaniu trupów w jego ściany. Albo o wrzucaniu ludzi do dołów (żywych). Do tego cały aparat terroru a to i tak tylko parę przykładów...

A słyszałeś o słynnym dokumencie? "Testamencie Lenina" ? Otóż Lenin na krótko przed śmiercią (prawdopodobnie otruciem) wystosował list, który miał zostać dostarczony w dzień zjazdu partii komunistycznej w jakąś rocznice. Wiesz że w tym liście wyszczególniono Stalina jako człowieka do wykopania?

To teraz sobie wybierz kogo czcisz Stalina czy Lenina - bo razem się gryzą..

Odpowiedz do tematu